Body en Mind

Heb jij last van je rug of loop je al heel lang met een pijnlijke schouder? Er is een kans dat dit niet alleen maar door je houding komt.

Als massage therapeut ga ik graag met jou aan het werk om te kijken waar je klachten vandaan komen. Tijdens deze behandelingen
komen zowel je lichaam als je geest aanbod, om zo je klachten op te sporen en op te lossen.

Body & Mind op elkaar afstemmen?
Vaak hoor ik in mijn praktijk:

  • Dat oh ja daar loop ik al zo lang mee dat ik het niet eens meer opmerk.
  • Of ik hoor je zeggen dat als ik “zo” zit dan voel ik het niet zo erg of ik ontzie mijn linker… been of heup.
  • Ja ik realiseer mij dat dat wel een beetje gek is dat ik er al 3 jaar niets aan doe.
  • Of wat dacht je van deze … Bij vaak hoofdpijn roep ik wel eens dat mensen een tekort aan paracetamol hebben ;-))

Hoe integreer je lichaam met de geest?
Door ons drukke bestaan werken deze twee niet altijd even goed samen. Het lichaam geeft je een boodschap en daar kun je naar luisteren of negeren.  Zit je in een stressvolle periode of is er meer aan de hand? Vroeg of laat krijg je nog een signaal of een andere boodschap. Wij zijn  verantwoordelijk voor ons eigen lichaam, zowel toeschouwer als bestuurder tegelijkertijd.  Negeer je deze signalen, dan ga je dit in je lijf voelen en das dan vaak niet de meeste prettige ervaringen. Als je dit leest en jij heb verschillende klachten dan beseft je waarschijnlijk dat er iets moet gebeuren. Dat de tijd is aangekomen om het te kijken wat er mis is en hoe je de twee delen weer kunt samenbrengen.

De therapie
Tijdens de massagetherapie sessies onderzoeken wij samen hoe je hier weer in contact kunt komen met het deel dat niet meer mee werkt. Het antwoord weet je vaak wel maar  heb je een duwtje nodig om dit te ontdekken. Om de juiste vraag te stellen om je probleem op te lossen. Nieuw inzichten uit de neuro wetenschap tonen het al aan. Spreek je uit, vertel of je frustraties, boosheid, gevoelens voor ze jou parten gaan spelen en je nog veel ernstigere boodschappen geven. Mocht je hier meer over willen lezen? Duik eens in het boek van de autoriteit op dit gebied: Mate, G. (2020). Wanneer je lichaam nee zegt (1ste editie). Ankhhermes

Holistisch aanbod
Naast de klassieke massage is er in mijn praktijk ook ruimte voor massages uit andere gebieden, elk met een eigen karakter en doel.
Hieronder vindt je welke dat zijn.

Bijvoorbeeld:

  • Holistic pulsing
  • Mindfulness massage
  • Ayurvedische massage