Rode Vlaggen & Contra-indicaties voor Massage bij Klachtgericht Masseren

Welkom bij Klachtgericht Masseren, waar we streven naar het verbeteren van jouw welzijn en het verlichten van klachten door middel van professionele en doelgerichte massages. Jouw gezondheid en veiligheid staan bij ons voorop. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van situaties waarin massage mogelijk niet geschikt is, wat we ‘rode vlaggen’ en contra-indicaties noemen. Deze voorzorgsmaatregelen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je de juiste behandeling ontvangt.

 • koorts of verhoging;
 • hartklachten of ritme stoornissen.
 • bloeddruk problemen
 • algehele malaise
 • hemofilie
 • kwaadaardige tumoren
 • defecte huid
 • chronisch eczeem
 • na de 7e maand zwangerschap
 • specifieke medicatie, zoals:
 • middelen met Corticosteroïden
 • bloed verdunnende middelen

Rode Vlaggen en Wanneer Geen Massage Mag Ontvangen:

Bij Klachtgericht Masseren begrijpen we dat er momenten zijn waarop een massage geen verstandige keuze is, om ervoor te zorgen dat je gezondheid niet in gevaar komt. Daarom vragen we je tijdens ons kennismakingsgesprek altijd naar je medische geschiedenis en eventueel medicijngebruik. Hier zijn enkele situaties waarin we adviseren om geen massage te ontvangen:

– Koorts of Verhoging:
Als je koorts hebt of een verhoogde lichaamstemperatuur, is het belangrijk om je lichaam de kans te geven om te herstellen. Massage kan de situatie verergeren.

– Hartklachten of Ritmestoornissen:
Bij ernstige hartklachten of ritmestoornissen is het risico van massage te hoog. Jouw veiligheid en gezondheid zijn onze prioriteit.

– Bloeddrukproblemen:
Ernstige bloeddrukproblemen kunnen worden verergerd door massage. We willen ervoor zorgen dat je een behandeling ontvangt die gunstig is voor jouw conditie.

– Algehele Malaise:
Als je je ziek of zwak voelt, raden we aan om de massage uit te stellen totdat je je beter voelt.

– Hemofilie:
Hemofilie is een aandoening waarbij het bloed niet goed stolt. Massages kunnen risico’s met zich meebrengen voor mensen met deze aandoening.

– Kwaadaardige Tumoren:
In geval van kwaadaardige tumoren is het belangrijk om eerst met je arts te overleggen voordat je een massage overweegt.

– Defecte Huid of Chronisch Eczeem:
Een beschadigde huid of chronisch eczeem kan geïrriteerd raken door massage, dus we raden aan om deze gebieden te vermijden.

– Zwangerschap na de 7e Maand:
Na de 7e maand van de zwangerschap vermijden we massages, omdat bepaalde technieken complicaties kunnen veroorzaken.

– Specifieke Medicatie:
Sommige medicijnen, zoals corticosteroïden en bloedverdunnende middelen, kunnen van invloed zijn op je reactie op massage. We bespreken graag jouw medicijngebruik tijdens ons gesprek.

Bij Klachtgericht Masseren hechten we veel waarde aan jouw gezondheid en welzijn. Ons team van ervaren masseurs is goed opgeleid om rekening te houden met deze factoren en om aangepaste behandelingen aan te bieden die veilig en effectief zijn. Als je twijfelt of je in aanmerking komt voor een massage, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

Jouw comfort en gezondheid zijn onze prioriteit, en we kijken ernaar uit om jou te helpen een betere gezondheid en welzijn te bereiken door middel van klachtgerichte massages. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek!