Maurice de Gruijter –
Massage – Fascia Release therapeut


Wat mij onderscheidt, is mijn praktische inslag en mijn robuuste aanpak.

Als een grote vent ben ik gewend om steviger te werken en vind ik mijn roeping in het behandelen van mensen met klachten. Dit is mijn echte uitdaging. Ik denk graag met je mee over problemen waar je vaak al een tijdje mee worstelt. Vaak zie ik voorafgaand aan mijn behandelingen een traject met fysiotherapie en oefeningen, maar niet altijd direct een oplossing. Mijn aanpak is echt anders, omdat ik een combinatie maak van nieuwste westerse inzichten over bindweefsel (myofascial) en de traditionele benadering van de gemiddelde behandelaar. Het is moeilijk om mijn aanpak simpelweg als ‘masseren’ te omschrijven. Het is eerder een nieuwe manier van kijken naar klachten, gebaseerd op een unieke combinatie van verschillende technieken en inzichten.

En ja, ik kan absoluut heerlijk en effectief masseren. Vaak beginnen we met klachtgerichte behandelingen, en na verloop van tijd veranderen deze vaak in massagebehandelingen. Tijdens deze massages ben ik vooral op zoek naar de spanning in het lichaam.

Mijn achtergrond
Na een succesvolle carrière als als zelfstandig ondernemer en recruitment specialist, besloot ik mijn hart echt te gaan volgen; mensen helpen om klachtenvrij te worden door massage therapie. In 2020 ben dan ook gestart bij Holos massage academie en hebt dit aangevuld met opleidingen bij Esoterra.

Mijn visie

De holistische visie op het lichaam en hoe het klachten manifesteert vind ik interessant. Zo kan het zijn dat je met pijn in je nek binnenkomt en ik je op basis van een kort onderzoek en een aantal vragen ontdek dat de oorzaak ligt in je bekken. Daarom is een eerste kennismaking belangrijk waarin ik de tijd neem om jou en jouw kennis over je eigen lichaam beter te leren

Na dat ik  gecertificeerd massage en fascia release therapeut. Tijdens mijn studie trokken twee verschillende stromingen mij enorm aan, de fysieke kant van het vak, masseren. In combinatie met wat er achter de klacht zit, vaak zit de oorsprong in je hoofd. Dit kan stress zijn maar ook een dieper liggend probleem. Door klachtgericht werken,  mensen meer bewust te maken van het lichaam. Ernaar te leren luisteren of door juist even helemaal te ontspannen kun je problemen oplossen en mensen helpen. Om jou klachten vrij te maken is een grote uitdaging en passie.

kennen om zo’n effectief mogelijke behandeling te kunnen opstellen. Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen en eens kennis willen maken klik dan hier.

Stevig, zacht een volledige aanraking.
Wanneer je een behandeling hebt gehad weet je dat mijn aanpak soms fluweel zacht kan zijn maar vaker zijn de behandelingen stevig en gericht op het doorbreken van spiersparningspatronen. ” dat wat vast zit weer laten stromen ” bijna alle behandelingen gaan over vertragen. ” ik kan zo snel gaan als het weefsel het mens op de tafel ”

Stromen kun je natuurlijk niet alleen bereiken met wat vast zit los te krijgen Verbinden van energie of het weer laten stromen

Tip bekijk de reviews voor een gevoel.

Opleidingen
Iokai Shiatsu 2023 – 2026 Shiatsu therapeut
Holos Massage Academie 1 jaar,  succesvol afgerond 2020
Massagetherapeut 3 jarige opleiding Esoterra, fulltime in twee jaar succesvol afgerond: juli 2020 – juli 2022
Fascia Releasetherapeut 2 jaar Esoterra, succesvol afgerond: mei 2022

Naast mijn opleidingen heb ik mezelf bekwaamd in onder andere de volgende technieken:

Bij Holos Massage Academie
Energetische, haptische massage, klassieke massage ook wel de Zweedse massage genoemd.

Bij Esoterra 

Klachtgericht masseren van bijna elk lichaamsdeel, Trigger point en Fasciacupping therapie /  Shiatsu 6 aanrakingen transformatie van emoties/ Fascia en emoties / Deep tissue massage, voor chronische spierspanning / / Psoas release therapie 4 dagen/ Rek massage en ademhaling,

Stoelmassage
Esoterra 
Practitioner, Succesvol afgerond januari 2020
Stoelmassage professional,  mei 2020

Massages uit andere gebieden
Esoterra 2020- 2022
Chakra massage / Hot Stone massage / Deep tissue / Indiase hoofdmassage / Mindfulness massage / massage bij kanker oncologie massage.

Didactische vaardigheden Docenten 4 dagen 
Esoterra 2020- 2022