embodiment van een massage

Embodiment verwijst naar het proces van bewustwording en integratie van de sensaties, gevoelens en gedachten die ontstaan tijdens een massage. Het gaat erom dat je je meer bewust wordt van je lichaam en dat je de sensaties die je voelt tijdens de massage meer kunt integreren in je bewustzijn.

Na een massage is het vaak fijn om even te kunnen blijven liggen omdat het lichaam tijd nodig heeft om zich te herstellen en te integreren. Een massage kan een diep ontspannend effect hebben op het lichaam en de geest, waardoor het zenuwstelsel in een staat van rust en herstel komt. Door na de massage rustig te blijven liggen, kun je deze ontspanning nog verder verdiepen en geef je je lichaam de tijd om de sensaties en ervaringen van de massage te integreren.

Bovendien kan het na een massage ook nog even duren voordat je volledig terugkeert naar een staat van alertheid en activiteit. Dit komt doordat het parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor ontspanning en rust, nog steeds actief is na de massage. Het kan dus fijn zijn om na de massage rustig aan te doen en de tijd te nemen om terug te keren naar een staat van alertheid en activiteit.

Kortom, embodiment na een massage is belangrijk omdat het je helpt om meer bewust te worden van je lichaam en om de sensaties en ervaringen van de massage te integreren. Het is fijn om na de massage te kunnen blijven liggen omdat het lichaam tijd nodig heeft om te herstellen en te integreren, en omdat het zenuwstelsel nog steeds in een staat van ontspanning kan zijn.

En om nog even na te liggen op een massage tafel is alsof je in reserve tijd nog even extra lang aandacht voor jou is. Tenzij je natuurlijk in dromenland bent, Ik noem het vaak de schemer zone waar mensen tussen waken en slapen zijn. Een van de mooiste momenten tijdens massages als je het mij vraagt. zo deep ontspannen.