rugklachten

Onderrug klachten! Wat let je dan op?
Bij de volgende situatie is het handig te realiseren dat het los maken van de onder rug niet de juiste aanpak is. Waarom dan niet en wat is het wel?

Indien de schouders naar voren staan omdat de “borstspieren verkort zijn” is het een anatomisch lijnen spel of krachten die dan een rol gaan spelen. Korte uitleg: De Latissimus Dorsi zit vast aan je bekkenrand (heup onderrug) en hecht zicht vast aan de humerus (bot van je bovenarm) als de borst spier dus naar voren trekt, kan de Latissimus Dorsi eigenlijk niets anders dan het lumbaal gebied krom trekken. Hier heb je direct je klacht(en) te pakken. Je onderrug word krom getrokken door deze lichaamspositie en gaat je onderrug dus pijn doen of pijnlijk aanvoelen.

Welke oefeningen zou je kunnen doen of willen vermeiden. Hieronder een aantal voorbeelden.

 

  • In de deur opening hangen als een 7 Sta gelijk met de deuropening handen op schouderhoogte achter je.
  • Hakken op de vloer en hang als een boegbeeld voorover. probeer deze oefening een x o 3 a 4 per dag te doen. Liefst iets van een minuut. Maar mocht je dat niet in een keer redden bouw het dan op met bijvoorbeeld 20 seconden.
  • Na 3 weken is je houding al anders en zijn je onder rugklachten mogelijk verdwenen! zo niet? komt dan even langs wellicht valt er iets anders op waar je zelf nog geen aandacht voor had.