cupping rug

Cupping massage is een vorm van massage waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups of kommen die op de huid worden geplaatst. De cups worden meestal gemaakt van glas of plastic en worden aan de onderkant afgesloten, waardoor er een vacuüm ontstaat wanneer ze op de huid worden geplaatst. Dit vacuüm kan verschillende voordelen opleveren voor de huid en de onderliggende spieren en weefsels.

Een van de voordelen van cupping massage is dat het pijn kan verminderen. Door het vacuüm dat in de cups wordt gecreëerd, kan de massage dieper doordringen in de spieren en weefsels, wat kan helpen om pijn te verminderen en de spieren te ontspannen.

Cupping massage kan ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren. Door het vacuüm kan het bloed beter stromen naar de behandelde gebieden, wat kan helpen om zuurstof en voedingsstoffen beter te transporteren naar de spieren en weefsels. Dit kan helpen om de spieren te versterken en om het herstel van blessures te versnellen.

Daarnaast kan cupping massage ook helpen om verklevingen in de spieren te verminderen. Door het vacuüm kan de massage dieper doordringen in de spieren en weefsels, wat kan helpen om verklevingen op te lossen en de spieren soepeler te maken.

Tenslotte kan cupping massage ook helpen om stress te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren. Door de ontspannende effecten van de massage kan cupping massage helpen om spanningen te verminderen en het lichaam en de geest te ontspannen. Dit kan leiden tot een verbeterd gevoel van welzijn en een verhoogd energieniveau.

In samenvatting, cupping massage kan verschillende voordelen opleveren, zoals pijnvermindering, verbeterde bloedcirculatie, vermindering van verklevingen in de spieren