houte klaas

Ja, een massage kan helpen bij het vergroten van mobiliteit bij operatieve stijfheid, vooral als de stijfheid wordt veroorzaakt door verklevingen of littekenweefsel. Door middel van massage kan de doorbloeding en lymfedrainage verbeteren, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en er meer voedingsstoffen en zuurstof naar het weefsel kunnen stromen.

Bovendien kan massage helpen bij het losmaken van verklevingen en littekenweefsel, waardoor de spieren en gewrichten meer bewegingsvrijheid krijgen. Dit kan op zijn beurt de mobiliteit vergroten en pijn verminderen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat mobiliteit niet alleen afhankelijk is van massage, maar ook van regelmatige oefeningen en mobilisatietechnieken. Een fysiotherapeut kan helpen bij het opstellen van een plan van aanpak om mobiliteit te vergroten na een operatie, inclusief geschikte oefeningen en massage-technieken.

mijn clienten zijn vaak verbaast dat zij tijdens de behandeling al vaak hun armen zo maar 20 to 40% meer kunnen bewegen.