guasha therapie

Cupping en Guasha therapie zijn beide alternatieve behandelmethoden die worden gebruikt om pijn en spanning in het lichaam te verminderen. Ze worden beide vaak gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en hebben vergelijkbare doelen, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee.

Cupping therapie is een techniek waarbij glazen of plastic cups op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen om de huid en spieren omhoog te trekken. Dit kan helpen bij het verminderen van spierspanning en pijn, het verbeteren van de bloedcirculatie en het stimuleren van het immuunsysteem.

Guasha therapie, aan de andere kant, is een techniek waarbij een speciaal gevormde steen over de huid wordt gewreven om spierspanning en pijn te verminderen. Het wordt meestal gebruikt op de rug, nek en schouders, en het is ook bekend om de bloedcirculatie te verbeteren en het immuunsysteem te stimuleren.

Als het gaat om het kiezen tussen cupping en guasha therapie, is het belangrijk om te overleggen met een gekwalificeerde therapeut om te bepalen welke behandeling het beste past bij jouw specifieke situatie en behoeften.

Beide behandelingen zijn over het algemeen veilig als ze worden uitgevoerd door een gekwalificeerde therapeut. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen, zoals blauwe plekken, zwelling en tijdelijke verergering van pijn of spierspanning.

Hoewel er enig wetenschappelijk bewijs is dat cupping en guasha therapie effectief kunnen zijn bij het verminderen van pijn en spanning, is er meer onderzoek nodig om de effectiviteit op lange termijn en op grote schaal te beoordelen. Het is ook belangrijk op te merken dat deze behandelingen niet als vervanging moeten worden beschouwd voor reguliere medische behandelingen en dat ze alleen moeten worden gebruikt als aanvulling op een algehele gezonde levensstijl en medische behandelingen.

Cupping massage geeft ik wel, guasha therapie staat bij mij nog op mijn wensenlijst. lees ook voordelen van cupping massage.

Weet jij iemand die goede guasha therapie in de buurt geeft? geeft het even door dan kan ik hier naar doorverwijzen.